6 luni de cand folosesc Niacinamide 10% + Zinc 1% de la The Ordinary – parerea mea despre el

Niacinamide 10% + Zinc 1% The Ordinary - review si pareri (1)

In primavara acestui an a fost prima oara cand am luat contact cu renumitul brand The Ordinary. Mi-am cumparat Niacinamide 10% + Zinc 1% si Hyaluronic Acid 2% + B5, insa vreau sa vorbesc separat despre cele 2 produse, astazi fiind randul primului dintre ele, cel pe care mi l-am dorit cel mai mult. Citisem foarte multe review-uri bune, atat pe blogurile din Romania, cat si pe cele din afara, asa ca m-am decis ca ar fi momentul potrivit pentru a trece la urmatorul nivel in ceea ce priveste rutina mea de igrijire. Daca pana atunci obisnuiam sa folosesc doar gel de curatare, exfoliant, crema hidratanta si inca o crema de la La Roche Posay, Effaclar Duo+ corectoare anti-imperfectiuni, am decis ca este timpul sa-i acord tenului meu o atentie mai mare.

Am 30 de ani dar nu si riduri, lucru care ma bucura. Prin urmare, am considerat ca este mai ok sa intarzii cat se poate de mult aparitia lor. Pentru asta am ales 2 produse de la The Ordinary, care au rezultat a fi o excelenta alegere pentru timpul meu de ten. Pentru hidratare folosesc Hyaluronic Acid 2% + B5 iar pentru uniformizare Niacinamide 10% + Zinc 1%. Mentionez ca tenul meu este mix/gras iar in sezonul cald reusesc cu greu sa tin sub control excesul de sebum din zona T.

Pentru ca am citit ca The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% ajuta si in aceasta privinta, m-am decis sa il incerc si eu. Si bine am facut, pentru ca imi place la nebunie! Nu concep sa treaca nici o zi fara sa nu il aplic, asa ca obisnuiesc sa o fac de 2 ori pe zi. Asa cum am mentionat si cu alte ocazii, nu sar niciodata peste rutina de demachiere, seara, indiferent de cat de obosita sau lipsita de chef as fi. Sunt constienta de importanta demachierii tenului si incerc sa nu sar niciodata peste aceasta etapa, la fel cum nu sar nici peste spalatul pe dinti.

Niacinamide 10% + Zinc 1% The Ordinary - review

Acest produs, Niacinamide 10% + Zinc 1%, este de fapt un serum destul de apos, care vine ambalat intr-un recipient din sticla, prevazut cu pipeta pentru a putea fi dozat cu usurinta. Serumul se poate aplica atat seara, cat si dimineata, pe tenul curat, inainte de produsele cremoase sau uleioase. Pentru a intra mai repede si mai adanc in piele, eu obisnuiesc sa-l aplic pe tenul umed iar apoi sa-mi masez fata cu miscari circulare. Imediat dupa aplicare tenul arata extrem de luminos. Am fost foarte surprinsa sa vad cat de catifelat se simte si cat de bine arata asa luminos, radiant!

Aplic cam jumatate de pipeta dimineata si jumatate seara. Pun cateva picaturi pe degete si apoi masez bine pana cand intra toata solutia in piele. Si mie, la fel ca multor alte femei, mi s-a intamplat sa am senzatia de mici piscaturi pe ten atunci cand am aplicat acest produs pentru prima oara. Dar nu am avut probleme. Nu mi-a iritat pielea, nu mi-au aparut pete rosii si nici alte efecte secundare. Asadar, daca veti simti mici ciupituri la nivelul fetei dupa ce-l veti aplica, nu intrati in panica, nu va speriati! 🙂

Eu folosesc aceasta solutie impreuna cu acidul hialuronic tot de la The Ordinary. Umezesc tenul si gatul cu apa termala, aplic acid hialuronic, astept sa fie absorbit de piele dupa care aplic niacinamide doar pe fata. Niacinamida este forma solubila a vitaminei B3 si are proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Acest produs este bine tolerat de orice tip de ten.

Folosind regulat acest produs, tenul devine mai luminos si mai uniform. Imbunatateste aspectul porilor dilatati si aspectul neuniform al pielii. Pot confirma acest lucru dupa 6 luni de utilizare. Poate fi folosit si de persoanele cu acnee, roseata, exces de sebum si chiar inflamatii. Mentionez pe mine m-a ajutat foarte mult si cu niste urme lasate de cosuri, videcandu-le complet in doar 2-3 zile.

Niacinamide 10% + Zinc 1% The Ordinary - review si pareri produse The Ordinary

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% s-a dovedit a fi un produs perfect pentru tenul meu gras. Sunt absolut convinsa ca il voi folosi mult timp si de acum inainte, pentru ca are raport calitate pret foarte bun si chiar am vazut imbunatatiri in urma utilizarii sale regulate, dimineata si seara. Il recomand tuturor, merita din plin banii!

In cazul in care va intereseaza sa il achizitionati, serumul poate fi comandat de pe site-ul celor de la Look Fantastic cu pretul de $6 si transport gratuit din UK, prin curierat rapid. Eu prefer sa il comand de aici pentru ca, spre deosebire de Farmacia Tei sau alte magazine online, Look Fantastic are transport gratuit si preturi la fel de bune. Produsele sunt livrate rapid, in 3-4 zile lucratoare. Puteti folosi acest link pentru a beneficia de reducere la prima comanda plasata pe site-ul lor.

Zilele urmatoare as vrea sa imi fac timp sa scriu parerile mele despre Hyaluronic Acid 2% + B5 de la The Ordinary. Ati fi interesate sa cititi un alt review? Voi ce parere aveti despre produsele The Ordinary, le-ati incercat?

Pentru ca am tot fost intrebata in comentarii ce crema folosesc si recomand, m-am decis sa updatez acest articol si sa pun o imagine cu minunata crema de la Biome pe care tot o laud. 😀 Cannabis de la Bione Cosmetics este o crema super hidratanta, cu consistenta usoara, impotriva ridurilor. Contine ulei de cannabis, ulei de cocos, unt de shea, alantoin, vitamina B8, acid hialuronic si peptid de cupru. Costa extrem de putin – sub 20 lei – dar e absolut minunata. Am in plan sa fac un review separat pentru ea in viitorul apropiat. Las mai jos o imagine pentru ca voi sa vedeti exact cum arata. Crema Biome poate fi comandata de aici. Review crema intensiva impotriva ridurilor Cannabis de la Bione Cosmetics aici.

crema cu peptide de cupru si extract de cannabis Biome

UPDATE: Review-ul pentru Hyaluronic Acid 2% + B5 de la The Ordinary poate fi citit aici.

43 Responses
  • iulia lungu
    februarie 12, 2020

    Buna! Este normal sa ma piste putin fata dupa ce il aplic sau fac eu ceva gresit?

    • Masha
      februarie 12, 2020

      Buna, Iulia. Da, este normal, mai ales la inceput. 🙂

    • Tunde
      iulie 3, 2020

      Bună! De câte ori se folosește, zilnic sau 2 ori pe sapt?

      • Masha
        iulie 3, 2020

        De 2 ori pe zi. 🙂

  • danuta
    martie 3, 2020

    Cel mai bun serum ever! Datorita lui am reusit sa scap de porii foarte proeminenti si de excesul de sebum. La cat este de ieftin,sincer, m-am indoit de eficienta lui dar ma bucur ca l-am cumparat. Chiar merita toate cuvintele de lauda! 🙂

    • Masha
      martie 3, 2020

      Si eu sunt foarte multumita de acest produs.

    • Ioana Mihai
      aprilie 24, 2020

      Hey, as vrea si eu sa imi cumpăr cate ceva de la ei si pana acum m am decis doar la acea mască cu bha. Eu am un ten cu tendinta acneica si pe nas am foarte multe puncte negre și nu stiu ce sa mai cumpăr. Am vrut acest produs , dar nu am vazut ca scrie undeva de puncte negre. Ma poti ajuta?

      • Masha
        aprilie 24, 2020

        Buna, Ioana! Pe mine m-a ajutat in privinta porilor dilatati. Pentru puncte negre cred ca un gomaj/exfoliant ti-ar trebui, insa din gama lor nu pot sa iti recomand nimic, pentru ca nu am incercat decat cele 2 produse mentionate.

      • Alexandra
        mai 17, 2020

        Buna, pentru puncte negre și coșuri trebuie sa folosești acid salicilic… la ei îl găsești sub forma de ser și îl poți aplica in zonele cu probleme in fiecare zi sau sub forma de masca și o poți folosi o data de doua ori pe săptămâna dar nici o data in aceiași zi cu masca AHA 30%+BHA 2%. 🙂

  • Larisa
    martie 6, 2020

    E ok dacă folosesc o crema hidratanta după ce îl aplic?

    • Masha
      martie 6, 2020

      Da, bineinteles, chiar este recomandat sa aplici crema dupa serum. Ideea este sa nu aiba in compozitie vitamina C.

    • Alina Teleuca
      mai 7, 2020

      Eu îl folosesc de vreo 2 zile și încă nu văd nici o diferența adevărat e încă devreme dar ma sperie ca ma pișca fata si o simpt așa calda și roșie nu mi-a apărut nimic dar ma gândeam dacă e corect ca ma dau cu crema
      CLINIQUE SUPERDEFENSE SPF20 după ce aplic Niacinamide?

      • Masha
        mai 7, 2020

        Este normal sa te piste, am si mentionat acest aspect. Daca nu se inroseste si nu apar iritatii, e ok. Piscaturile vor disparea. Dimineata, da, poti aplica crema cu SPF daca pleci de acasa, dar seara nu vad rostul.

  • Cristina Aluaș
    martie 27, 2020

    Eu nu știu cum sa îl fac sa funcționeze pe mine 😭
    Ma chinui cu el de o luna și ceva.
    La început aplicam doar de 2 ori pe săptămâna, imi lasă o senzație de ten uscat când ma trezeam dimineata(eu având tenul gras, folosesc și acidul lor hialuronic și crema tot cu Ha).
    Am zis sa încep sa îl folosesc o săptămâna zilnic, și foarte rău am făcut. Tenul meu gras s-a umplut de cojite uscate, plus coșuri sub piele dureroase.
    Așa tare imi doresc sa funcționeze acest produs și pe tenul meu 😫
    Dacă îl aplic dimineața, nu mai pot sa pun machiaj pe el(Fondul de ten se scamoseaza efectiv), dacă îl aplic seara ma trezesc cu fata uscata și pete rosii de la coșurile de sub piele. 😭

    • Masha
      martie 28, 2020

      Imi pare rau sa aud ca in cazul tau nu functioneaza. 🙁 Si eu am tenul gras si nu mi s-a intamplat sa ma trezesc niciodata cu el uscat. Aplic si acid hialuronic si crema hidratanta, zilnic fac asta, ba chiar de 2 ori pe zi. Pot sa-ti recomand o crema foarte foarte buna – eu o folosesc de ceva vreme, sunt deja la a 3-a cutiuta (are textura usoara, intra repede in piele si nu lasa nici o pelicula lipicioasa) – pe care sa o aplici dupa serumul cu niacinamide. Las aici link https://masha.ro/bze2

      Eu iti recomand sa schimbi crema. Vezi cum reactioneaza tenul si cu altceva. 🙂 Sper sa revii cu vesti bune.

      • LCB
        aprilie 27, 2020

        Din curiozitate am incercat sa accesez link-ul atasat ( https://masha.ro/bze2 ) pentru a vedea despre ce crema este vorba, dar am avut neplacuta surpriza de a constata ca link-ul nu mai este disponibil. Poti te rog sa imi dai cateva info despre crema respectiva?
        Multumesc

        • Masha
          aprilie 28, 2020

          Buna! Da, acum am vazut ca link-ul a expirat, las aici unul de actualitate https://masha.ro/6exk . Este vorba despre crema cu peptide de cupru si exctract de cannabis. Pentru tenul meu e absolut minunata! Am cumparat-o si eu la recomandarea unei prietene care o foloseste sa mult timp si am ajuns sa nu ma mai despart de ea, nu-mi lipseste niciodata din rutina de ingrijire. Este o crema super usoara care intra repede in piele, fara sa lase vreo pelicula grasa sau lipicioasa. Partea cea mai buna este ca are multe ingrediente foarte bune. O poti incerca daca te intereseaza. 🙂

      • IONELA
        aprilie 28, 2020

        Bună, eu mi-am comandat Niacinamida 10% + ZINC, Mandelic Acid și Natural moisturizing +HA de la ei(the ordinary)
        As vrea sa îmi fac o rutina, dar nu știu cum sa le combin. Un sfat? Tenul meu este ușor gras.

        • Masha
          aprilie 29, 2020

          Buna! Mandelic Acid si Natural moisturizing eu nu le-am incercat, dar am citit acum un pic despre ele si par interesante. Trebuie sa ma documentez putin si revin cu un raspuns, pentru ca nu stiu ce sa iti spun avand in vedere ca nu le am. 🙂 Diseara sau maine iti dau un alt reply la comentariul tau si-ti spun cum trebuie sa le folosesti.

        • Dana
          iulie 16, 2020

          Exista un grup pe FB the ordinary/ grupul fanilor din romania, extrem de bine documentat, pentru o rutina corecta îl recomand. Și multa răbdare 😀

    • Alexandra
      mai 17, 2020

      Buna, eu folosesc produsul asta de, destul de mult timp și am tenul uscat dar nu am întâmpinat probleme de genul asta…rutina mea când îl folosesc consta in gel de curățare hidratant apoi acidul glicolic 7% după care aplic serul cu niacinimide 10%+ zinc, apoi serul cu peptide buffet și sigilez totul cu o crema foarte hidratanta…mentionez ca asta este rutina mea de seara. Și apropo acidul hialuronic poate usca foarte tare tenul dacă umiditatea din aer nu este de peste 40% pentru ca el hidratează tenul trăgând apa din aer dacă ea nu exista el se va alimenta cu apa din straturile adânci ale pielii ceea ce va duce la senzație de uscare excesivă și cu timpul la ten deshidratat. Sper sa Reușești sa găsești modul cel mai prielnic de al folosi pentru tenul tău .🙃

    • Carolina Gabriela
      august 24, 2020

      Buna!
      Si eu mi-am luat niacinamida aceea, si de 3 zile dfp in astea 3 zile mi au aparut mai multe cosuri, la inceput prima zi si jumatate am dat doar cu ea si acum folosesc si crema de la cerave PM
      Nu stiu de ce…
      Nu stiu ce sa fac
      Am citit ca este o perioada de acomodare de 8 sapt maxim cat o sa apara cosuri..crezi ca e adevarat? Nu de alta dar nu vreau sa mi se înrăutățească situatia, am un ten mixt acneic!
      Sper sa imi raspunzi

      • Masha
        august 24, 2020

        Buna, Cristina!

        Nu cred ca este normal sa iti apara cosuri, de aceea ideal ar fi sa nu te mai dai cu acest serum si sa vezi cum evolueaza lucrurile. Poate folosesti ceva in paralel care ti-ar fi putut provoca acnee? Fond de ten, bb cream, ceva? Fa o pauza si vezi ce se intampla.

  • Iulia
    aprilie 14, 2020

    Daca aplic acest serum trebuie dupa sa folosesc o crema cu spf?

  • Denisa
    aprilie 26, 2020

    Buna , mi am comandat the ordinary zinc si niacinamide + o crema tot de la ei , nu stiu cum sa le aplic pe fiecare si cand , ma poti ajuta , vreau sa imi fac un program ..

    • Masha
      aprilie 27, 2020

      Buna! Imi poti spune ce fel de crema? Asa cum am scris in articol, eu aplic acid hialuronic, apoi niacinamidele si uneori si o crema hidratanta. Crema este intotdeauna la final.

      • lorena
        aprilie 30, 2020

        Buna mi am comandat Niacinamide 10% +Zinc1% si AHA30% si BHA2% peeling Solution, le pot folosi pe amandoua in aceias zi sau trebuie sa astept?

        • Masha
          mai 1, 2020

          Nu, din ce stiu eu, nu prea le poti folosi impreuna. Peeling-ul trebuie sa fie folosit cu mare atentie, iar daca ai tenul sensibil, mare grija! Nu trebuie sa stai mult pe fata cu solutia aplicata si sa folosesti neaparat SPF dupa!! Da, deci neaparat SPF cat mai mare – 50 preferabil! Banuiesc ca stii ca nu se foloseste des exfoliantul asta, nu?

  • Popa Georgiana
    mai 17, 2020

    Buna! Am un ten mixt , putin uscat cu pete solare si pistrui tot de la soare. Va rog sa mi spuneti cu ce produse sa incep. As vrea sa mi comand de la the ordinary . Cu ce sa incep prima dată si va rog sa mi spuneti cum sa fac o rutina zilnică. Va multumesc!

    • Masha
      mai 18, 2020

      Cred ca acidul hialuronic si niacinamidele sunt foarte ok pentru inceput. Eu ti le-as recomanda pe cele 2. 🙂 Am scris in articol cum trebuie sa le folosesti, iar in afara de ele mai ai nevoie si de o crema hidratanta.

    • Vicky
      iulie 5, 2020

      Buna, eu mi am comandat Niacinamide insa de la Paula’s Choice. Daca vad ca functioneaza pentru tenul meu (mixt cu puncte negre si cosuri) poate o sa il incerc si pe acesta, de la The Ordinary, acabd in veder pretul mai mic fata de celalalt.
      Insa am o problema, dupa ce aplic produsul imi simt pielea lipicioasa (aplic pe tenul med, cateodata chiar inca cu apa) si nu inteleg unde gresesc .. si il simt mai degraba incarcat, si parca nu ar respira . Chiar si dupa ce aplic crema hidratanta inca se mai simte putin tenul lipicioa (folosesc de la Avene).

      • Masha
        iulie 6, 2020

        Buna, Vicky! Poate aplici prea mult produs si din aceasta cauza se intampla asta. Incearca sa pui mai putin si vezi apoi daca simti la fel sau e mai ok. 🙂

  • Georgiana Gurgui
    iunie 26, 2020

    L-am comandat astăzi, după ce intră în piele folosesc crema hidratanta? Nu îl clătesc cu apă, în las pe piele, nu?

    • Masha
      iunie 28, 2020

      Da, nu clatesti! 🙂 Crema hidratanta se aplica dupa Niacinamide, cam la 5 minute dupa.

  • Andra Denisa Nutiu
    august 3, 2020

    Buna, eu mi-am comandat urmatoarele produse The Ordinary , tin sa mentionez ca am tenul gras.
    -Niacinamide 10% +Zinc1%
    – Acidul Lactic
    -Marine hyaluronics
    -organic cold pressed rose hip seed oil
    Ma poti ajuta te rog cu o rutina zilnica cu aceste produse

    • Masha
      august 3, 2020

      Buna, Andra! Din pacate nu iti pot oferi sfaturi cu privire la celelalte produse, pentru ca, dintre cele mentionate de tine, eu am folosit doar niacinamidele.

  • Pazar Beatrice
    august 27, 2020

    E normal sa imi apara cosuri dupa folosirea acestui produs?

    • Masha
      august 27, 2020

      Buna Beatrice! Daca citeai comentariile de mai sus, gaseai deja raspunsul, pentru ca a mai intrebat cineva exact acelasi lucru. Nu, nu este normal sa iti apara. 🙂

  • Malina
    octombrie 5, 2020

    Buna ,in urma cu ceva timp am făcut un peeling chimic ,fata mi s-a sensibilizat și tot ce era sub piele iasă la suprafața acum ,îmi apar puncte negre și coșuri sub piele ,oare ar fi bine sa încerc acest ser dacă fata mea îmi e sensibilă și am și urme. Eu chiar îmi doresc foarte mult sa încerc ,dar nu știu dacă funcționează

    • Masha
      octombrie 5, 2020

      Buna, Malina! Nu stiu ce sa iti spun… Poti incerca si vezi cum se comporta tenul tau. Daca simti ca nu reactioneaza ok, renunti la a-l mai utiliza. Neaparat sa folosesti SPF. 🙂

  • Emilia
    octombrie 24, 2020

    The ordinary niacinamide 10% zinc 1%. Îl folosesc de 3 zile, iar astăzi mi a apărut un fel de iritație doar pe obrazul drept, nu înțeleg de ce pentru ca in rest toată fața este ok, iar pana azi mi a făcut fata super luminoasa și hidratată

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *